Szabadidő

A legkülönbözőbb korokat és stílusokat képviselő emlékek a várost járó idegent azonnal rabul ejtik. A gótikus, barokk és reneszánsz építészeti megoldások mellett itt egyszerre jelen van a borpincékkel kialakított falusias városrészek hangulata.
A várostól délre eső dombvidék, a Lővérek, Sopron legszebb, legelőkelőbb üdülő negyede, melynek varázsát a csendes erdők, fenyvesek, tölgyesek, gesztenyések, májusi gyöngyvirág, augusztusi ciklámen adja.
A város lakói híresek vendégszeretetükről és lakóhelyükhöz való hűségükről is. Ezt jelképezi a Sopron szimbólumán, a Tűztorony déli oldalán található Hűségkapu, mely az 1921-es népszavazás emlékét idézi fel.

A szőlő és a borkultúra Sopron és környékén már 2000 éves. Magyarország történelmi borvidékei közé tartozik, méltán viselve a “Szőlő és bor városa” címet. Szabad királyi város lévén, privilégiumként borkimérési jogot kapott és gyakorolhatott. Az Alpok lábainál fekvő borvidék leginkább elterjedt szőlőfajtája a KÉKFRANKOS, amellyel számtalan színvonalas vendéglátóhelyen onthatják a megfáradt utazók a szomjukat.

A múzeumok és gyűjtemények értékes kiállítási anyagai teljes körű képet adnak Sopron történelmi emlékeiről, gazdag kultúrájáról és élénk művészeti életéről. Kellemes időtöltést ígérnek a környék hosszabb – rövidebb kirándulásai is. Nagycenken Széchenyi Istvánnal, a legnagyobb magyarral “találkozhatnak” és a hétvégén nosztalgia kisvasút is üzemel.
A fertőszéplaki falumúzeum hangulatos tájházai után, Fertődön megismerhetik az Esterházy család fényűző életmódját, gyönyörű kastélyát. Egy másik útvonalon, a Fertő-táj, mint világörökség felfedezésére indulva, Fertőrákos római kori Kőfejtője és a határátkelőnél a Mithras-szentély érdemel figyelmet.
Soprontól 18 km-re található Hegykő, amely a Világörökség és a Fertő-Hanság Nemzeti Park részeként Európa szerte híres egész évben nyitva tartó, magas sókoncentrátumú termálvizéről. Számtalan magyarországi kirándulásokat érdemes kiegészíteni a közeli Ausztria mesés látnivalóival is. Ha Hegykőn járnak, ajánljuk figyelmükbe a Regina Apartman Hegykő szállást!
Bécs közelségét is kihasználva, amely egy órás utazással elérhető, gyönyörködhetünk a Schönbrunn-i Kastélyban, de a Hofburg vagy a Stephensdom is maradandó élményeket kínál.
Soprontól kb. 15 km-re található Forchtenstein (Frakno), ahol az Esterházy várat tekinthetik meg, de érdemes megnézni a Soprontól 8 km-re fekvő Eisenstadtban a gyönyörűen berendezett ugyancsak Esterházy kastélyt.
Nyáron kellemes felüdülést jelent a közeli Marchenpark vagy a Lutzmannsbug-i Sonnentherme élményfürdő is, de a télen pihenőket a közeli Semmering lejtői is várják.

© 2018 Marika Apartman Sopron | Honlap szerkesztés: Webpozitív
9400 Sopron, Poszáta u. 12. | Mobil: (0036) 70 316-6854 | Fax: (0036) 99 376-381 | E-mail: sopron@sopron-apartman.hu